KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Kepirtepe Anadolu Lisesi

2023 YKS İLK 10000 ÖDÜL TÖRENİ

2023 YKS sınavında ilk 10000'e giren öğrencilerimiz için Sayın Valimiz Birol EKİCİ'nin davetiyle 1 Ağustos tarihinde Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda ödül töreni yapılmıştır. YKS sınavında ilk 10000 içinde yer alan üç öğrencimiz için de Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından çeşitli ödüller verilmiştir. Bu vesile ile ilk 10000 içerisinde yer alan öğrencilerimiz Yusuf Deniz ÖNDER, Fehime Özgü BİLGEN ve Mehmet Can GÜNGÖRAY'ı tekrar tebrik eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılarının devamını dileriz.

Vali Birol Ekici, törende yaptığı konuşmasında 2023 YKS’de başarı olarak Kırklareli’ni ve ve kendilerini gururlandıran öğrencileri tebrik etti. Vali Ekici, İlimizde yaklaşık 4 bin öğrencimizin YKS’ye katıldığını, Türkiye sıralamasında ilk 10 bine giren 40 öğrencimiz bulunduğu bilgisi istikametinde başarılı olduğumuzu fakat hedefimizin daha da yukarılarda olduğunu ifade etti. "Öğrencilerimizin artık ailelerinden ayrılarak yeni bir eğitim ve hayata başlayacağını derece ile akademik kariyerlerine başlayacak olan siz değerli öğrencilerimizin yarın bu ülkenin yeni valileri, öğretmenleri, doktorları, mühendisleri ve yükselen değerleri olarak, ülkemizin gelişmesinde en önemli pay sahipleri olacaksınız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz" dedi.

Sınavdaki başarılarını üniversite hayatlarında da sürdürmelerinin önemine değinen Vali Ekici, hayat boyunca meslek hayatlarında devamlı bir sınav ve başarı mücadelesi içinde olacaklarını, kendi tecrübelerine dayanarak aktardı. Vali Ekici, Kırklareli’nin geçtiğimiz günlerde sonuçlanan LGS’de 3 Türkiye birincisi çıkardığını, bunu daha yukarı taşımak için İl Milli Eğitim camiası başta olmak üzere tüm eğitim paydaşlarına her türlü desteği Valilik olarak sağlayacaklarını belirterek; gençlere her zaman güvendiklerini ve inandıklarını söyledi. Vali Birol Ekici, başarılı olan öğrenciler, değerli aileleri, öğretmenleri ile okul yöneticileri ve milli eğitim camiamızla bir arada olmanın mutluğunu yaşadıkları vurguladı.

Ekici ayrıca, başarılı öğrencilerin okul müdürlerini ve ilçe milli eğitim müdürlerini başarı belgesi ile taltif etti. İlk on bine giren öğrencilere ödülleri ve sertifikaları Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından verildi.

02-08-202302-08-202302-08-202302-08-202302-08-202302-08-202302-08-202302-08-2023

Yayın: 02.08.2023 - Güncelleme: 02.08.2023 12:17 - Görüntülenme: 927