ÇİM HOKEYİNDE DE VARIZ

Çim Hokeyinde de Varız!

İlçe Gençlik Spor Müdürü Cihan ERDEM, 24.10.2018 Çarşamba günü okulumuzu ziyaret etti ve kapalı spor salonunda yapılan çim hokeyi hazırlıklarını ve antrenmanı takip etti.

2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılında çim hokeyinde okulumuz Kepirtepe Anadolu Lisesi Kırklareli ilinde pilot okul oldu. İlçe Gençlik Spor Müdürü Cihan ERDEM ve Çim Hokeyi İl Temsilcisi Kadir IRGAT’ın desteği ile okulumuzda çim hokeyi branşında antrenörlüğü, Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Ahmet Kamil HAYTA ve Haşim GÜNDÜZ yapacaklar.

Beden Eğitimi öğretmenimiz Haşim GÜNDÜZ çim hokeyi ile bilgi vererek şunları söyledi. “Çim hokeyi, futboldan sonra dünyanın en popüler ikinci sporu olan hokeyin ana branşı ve ilk oynanış şeklidir. Çim hokeyinin uluslararası turnuvalarda kadınlar ve erkekler için prestijli yarışmaları bulunmaktadır. Bu turnuvalar arasında Olimpiyatlar, Dünya Hokey Kupası, ve yıllık Dünya Kupası şampiyonluk turnuvası da bulunmaktadır.

Bu sporda amaç, küçük sert bir topu ucu kıvrık bir sopayla sürerek karşı takımın kale­sine sokmak ve gol atmaktır. En fazla gol atan takım maçı kazanır. Oyun yirmi beşer dakikalık iki devreden oluşur.

Ters tutulmuş bir bastona benzeyen hokey sopası yaklaşık 1 metre boyundadır. Bir ucu kıvrıktır. Sopanın bir yanı düzeltilmiş, öbür yanı yuvarlak bırakılmıştır. Vuruşlar için yal­nızca düz yan kullanılır. Hokey topu, beyzbol ya da kriket topuyla aynı büyüklükte ve genellikle beyaz olur. Oyun, 91,4 metre boyunda, 55 metre genişliğinde çoğu zaman çimle kaplı dikdörtgen bir alanda oynanır. Her kalenin önünde yarım daire biçiminde bir “şut alanı” bulunur. Gol olabilmesi için rakip oyuncunun vuruşunu bu “şut alanı” içine girdikten sonra yapması gerekir.”

Beden Eğitimi öğretmenimiz Ahmet Kamil HAYTA “9. ve 10. sınıflarından seçme yaparak okullar arası müsabakalara ve kulüp müsabakalarına okulumuzu en iyi şekilde hazırlayacağız. Tüm branşlarda elde ettiğimiz başarılarda bizden desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Halil İbrahim TOKLU’ya teşekkür ederiz.” dedi.

26-10-201826-10-201826-10-201826-10-2018

Yayın: 26.10.2018 - Güncelleme: 26.10.2018 12:53 - Görüntülenme: 56