ÖĞRENCİLERİMİZDEN İKİ AYRI SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Okulumuz Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü öğrencileri ile sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde iki ayrı sosyal sorumluluk projesi geliştirildi.

Lüleburgaz Kızılay Şubesi ile ortak düzenlediğimiz etkinlikte, Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü öğrencilerimiz okulumuzdaki öğrenci, öğretmen ve veliler ile sınırlı olmak üzere, Van İli, Gürpınar ilçesine bağlı Hamur Kesen İlkokulunda birleştirilmiş sınıflarda okumakta olan 11 öğrenci için yardım kampanyası düzenlediler. Kampanyada öğrencilerin kırtasiye, kitap, kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak amaçlandı. Her sınıfın kendi arasında yaptıkları iş bölümü sayesinde Hamur Kesen İlkokulundaki her bir öğrencinin ihtiyaçları birebir karşılandı. Kampanya Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü danışman öğretmenimiz ve Coğrafya Öğretmeni Ayşe BEŞİKTAŞ öncülüğünde gerçekleştirildi. Hamur Kesen İlkokulu öğretmeni Fırat ÖZBEK ile irtibatı sağlayan Ayşe BEŞİKTAŞ, “Kampanya beklediğimizden çok daha fazla ilgi gördü. “Kepir Ana’nın kızanları” kendilerine yakışır bir davranışta bulundular. Geleceğimize yön verecek bu gençlerimizin bu tür organizasyonlara gösterdiği çaba, gelecekte insani değerlerimizin bugünden daha çok yaşatılacağına dair bize umut vermiştir. Lüleburgaz Kızılay Şubesi başkanı ve diğer yetkililerine ve kampanyayı yürüten ve destek veren öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir diğer sosyal sorumluluk projesi de okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerimiz tarafından düzenlendi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü danışman öğretmenimiz ve okulun Felsefe Öğretmeni Süleyman Kıraç öncülünde, kulüp öğrencilerinin okul içinde düzenledikleri bu kampanyada, 2011 yılından beri devam eden Suriye’deki iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize sığınan ve Kilis ilinde kamplarda yaşamlarına devam eden mültecilerin bebekleri için 0-2 yaş grubu bebek bezi toplandı. Bozulma ve zayi olma ihtimali olan gıda maddeleri yerine bebeklerin temel ihtiyaçları olan ve bozulma riski bulunmayan bebek bezleri toplanmıştır. Okulumuzun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü danışman öğretmeni Süleyman KIRAÇ; “Kırklareli Valiliğinden konuya ilişkin bir yazı gelmişti. Biz bu konuda kulüp öğrencilerimizle bir planlama yaptık ve okulumuz bünyesinde bebek bezi toplama kampanyası başlattık. Suriye’deki iç karışıklıklarda en fazla zarar gören ve masumiyeti dünyanın hiçbir yerinde tartışılamayacak olan bebekler için böyle bir farkındalık oluşturmak istedik. Kampanyaya destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.” Dedi.

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Halil İbrahim TOKLU; “Lüleburgaz Kızılay Şubesi ile ortak düzenlediğiminiz iki ayrı sosyal sorumluluk projesinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Biz okullarda sadece akademik eğitim vermekle yetinmemeliyiz, bunun yanında sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerimizi hayata hazırlamalıyız. Bu iki organizasyonla öğrencilerimizde yardımlaşma bilincinin yaygınlaştırılmasını ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın önemini kavratmayı hedefledik ve hedeflerimize de ulaştığımızı düşünüyorum. Bir çocuk yüreğine dokunmanın dünyayı güzelleştireceğine olan inancımız, bu tür organizasyonlarla daha da pekişecektir. Lüleburgaz Kızılay Şubesi Başkanı İsmail ARKIN ve diğer yöneticilerine, kulüp danışman öğretmenlerimiz Ayşe BEŞİKTAŞ ve Süleyman KIRAÇ’a, kampanya süresince yoğun çalışan öğrencilerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

11-01-201911-01-201911-01-201911-01-201911-01-201911-01-201911-01-2019

Yayın: 11.01.2019 - Güncelleme: 17.01.2019 17:02 - Görüntülenme: 35