VELİLERİMİZİN AÇIK RIZA ONAYI

Değerli velimiz,

Okulumuzun faaliyet ve etkinliklerinin tanıtımı amacıyla zaman zaman öğrencilerimize ait görsel ve işitsel kişisel verilerimiz;  okulumuzun resmî internet siteleri ile sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır. Bununla ilgili 6698 sayılı kanun gereği açık rıza onayınıza ihtiyaç duyulmaktadır. Ekte yer formun tarafınızca doldurularak sınıf rehber öğretmneimize ulaştırılmasnı rica ederiz.

Aydınlatma Metni:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Aydınlatma Metni

"Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10 uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Kurumumuzca, siz ve öğrencinize ait görsel ve işitsel kişisel veriler eğitim ve öğretim süreçleri kapsamında düzenlenen faaliyetlerin kamuoyu ile paylaşımı ve tanıtımı amacıyla 6698 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrası gereği ilgili kişinin "açık rızasının alınması" işleme şartına dayalı olarak otomatik veya otomatik olmayan yolla işlenecektir

Kurumumuzla paylaşılan kişisel veriler, sadece hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep edilmesi hâlinde adlî makamlar/ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

Söz konusu Kanunun "İlgili kişinin hakları"nı düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe" göre Millî Eğitim Bakanlığının Atatürk Bulvarı No:98 Bakanlıklar-Çankaya/ANKARA adresine yazılı olarak iletebilirsiniz."

Açık Rıza Onay Formuna Ulaşmak İçin: meb_iys_dosyalar/39/05/345367/dosyalar/2020_02/05102737_ACIK_RIZA_ONAYI2.pdf

Yayın: 05.02.2020 - Güncelleme: 05.02.2020 10:27 - Görüntülenme: 174